Memasaklah dengan hati yg Ikhlas & penuh Kasih Sayang untuk Orang2 yang Anda sayangi, Anda akan merasakan kebahagiaan tersendiri bila masakan anda di sukai.
About Me
- Inur
- Penang, Malaysia
- Saya tak pandai memasak tapi rajin belajar demi menyediakan juadah untuk keluarga tercinta dengan air tanganku sendiri. Resepi dan Gambar yg ada kat sini saya copy/paste dari berbagai sumber hanya untuk rujukan diri sendiri sebagai sumber inspirasi dalam memasak dan untuk tatapan anak2ku kelak : Ika kamelia, Rania adelia dan Andika putra serta berkongsi dengan sesiapapun yg ingin mencuba, Bukan untuk mencari Glamour dan Publisiti Apapun saya ucapkan banyak2 terima kasih kepada semua empunya Resepi dan Gambar kat sini, minta dihalalkan Dunia Akhirat.
Members
Sunday, 16 October 2011
Cucur Tauhu
Sumber: Resepmasakan.biz
Bahan 2:
3 keping tauhu lembut
200 gram udang [buangkan kulit]
1 labu bawang besar [potong dadu]
2 tangkai cili merah [cincang]
2 pokok daun bawang/daun sup/ daun kucai/tauge( pilih mana satu yg suka kemudian potong pendek2)
2 cawan tepung gandum ]
1 cawan tepung naik sendiri ] ayak
air secukupnya
Garam secukupnya
bahan2 dikisar: bawang putih, bawang merah dan udang kering/ udang kepal
Cara2:
1. Tauhu lumatkan dan udang dipotong kecil2
2. campurkan semua bahan
3. Panaskan minyak dan sudukan adunan dalam kuali.
4. Gorengkan sehingga kuning keemasan.
5. Angkat dan toskan. Hidangkan bersama sos kegemaran anda
Label:
Aneka Cucur
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment