BAHAN-BAHAN:
  • 351gm gula merah
  • 190gm gula putih
  • 1 biji kelapa | diambil santannya
  • 500gm tepung pulut
  • 130gm tepung beras
  • 150gm kelapa parut putih | dicampur sedikit garam
  • Sehelai daun pandan | disimpul
  • Daun pisang | untuk membungkus


CARA MEMASAK:
  1. Masak gula merah bersama gula pasir, santan dan daun pandan sehingga sebati.
  2. Kemudian angkat dan campurkan bersama adunan kedua tepung.
  3. Gaulkan rata sehingga adunan tidak melekat pada mangkuk
  4. adunan buat pekat klu cair nnt meleleh masa dibungkus
  5. Ambil daun pisang sapu dengan sedikit minyak biar adunan tak melekat didaun dan letakkan sesudu adunan di atasnya.
  6. Ratakan adunan dan letakkan kelapa parut di atasnya.
  7. Balut kemas dan kukus selama 30 minit.