Memasaklah dengan hati yg Ikhlas & penuh Kasih Sayang untuk Orang2 yang Anda sayangi, Anda akan merasakan kebahagiaan tersendiri bila masakan anda di sukai.
About Me
- Inur
- Penang, Malaysia
- Saya tak pandai memasak tapi rajin belajar demi menyediakan juadah untuk keluarga tercinta dengan air tanganku sendiri. Resepi dan Gambar yg ada kat sini saya copy/paste dari berbagai sumber hanya untuk rujukan diri sendiri sebagai sumber inspirasi dalam memasak dan untuk tatapan anak2ku kelak : Ika kamelia, Rania adelia dan Andika putra serta berkongsi dengan sesiapapun yg ingin mencuba, Bukan untuk mencari Glamour dan Publisiti Apapun saya ucapkan banyak2 terima kasih kepada semua empunya Resepi dan Gambar kat sini, minta dihalalkan Dunia Akhirat.
Members
Tuesday 20 September 2011
Lempeng/penkek dengan krim kastard
Sumber: Inspirasi dan Kreatif
1 cawan tepung gandum
2 sudu kecil gula
1 sudu kecil baking powder
1/4 sudu kecil garam
1 biji telur
1 cawan susu segar
2 sudu besar minyak sayur
Cara-cara
Pukul telur bersama gula, masukkan minyak, susu, garam, gandum dan baking powder. Kacau sehingga sebati, jika perlu tapis adunan tadi. Masukkan 2 sudu besar ke dalam non stick pan. Siap.
Krim kastard
1 cawan susu segar
2 sudu besar gula (rasa-rasalah)
1 sudu besar tepung kastard
campur semua bahan, kacau sehigga pekat dan mendidih.
Label:
Lempeng/Pancake
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment