About Me

My photo
Penang, Malaysia
Saya tak pandai memasak tapi rajin belajar demi menyediakan juadah untuk keluarga tercinta dengan air tanganku sendiri. Resepi dan Gambar yg ada kat sini saya copy/paste dari berbagai sumber hanya untuk rujukan diri sendiri sebagai sumber inspirasi dalam memasak dan untuk tatapan anak2ku kelak : Ika kamelia, Rania adelia dan Andika putra serta berkongsi dengan sesiapapun yg ingin mencuba, Bukan untuk mencari Glamour dan Publisiti Apapun saya ucapkan banyak2 terima kasih kepada semua empunya Resepi dan Gambar kat sini, minta dihalalkan Dunia Akhirat.

Members

Thursday 22 August 2013

Cara membalut ketupat palas

Ketupat Palas
Copy/paste dari blog: Dianazman.com

1) These are young Palas Leaves, from a type of palm tree.

Ketupat Palas

2) Take one, cut the jagged edges at the end and spread it out.

Ketupat Palas

3) One end is folded like this

Ketupat Palas

4) And then shape it like a cone or a triangular cup

Ketupat Palas

5) This is half cooked glutinous rice

Ketupat Palas

6) The rice is stuffed into the cupped Palas Leaf

Ketupat Palas

7) The longer end of the leaf is brought down to cover the triangle

Ketupat Palas

8) And fully wrapped around it

Ketupat Palas

9) Cross the long leaf like this

Ketupat Palas

10) And pull the end until the top edge of the triangle is covered neatly

Ketupat Palas

11) Make sure no rice is sticking out anywhere

Ketupat Palas

12) Now tie a knot

Ketupat Palas

13) And we are all done! Yeah!

Ketupat Palas

14) Oops, these can’t be eaten yet fellas! They need to be steamed till the rice is fully cooked!

No comments:

Post a Comment