Sumber: Dari dapur madiha
Bahan2
250 gm cendawan (guna cendawan tiram)
6 s/b tepung gandum
4 s/b tepung beras
1 s/b serbuk kari
½ s/k serbuk jintan manis
6 s/b tepung gandum
4 s/b tepung beras
1 s/b serbuk kari
½ s/k serbuk jintan manis
½ s/k serbuk jintan putih
½ s/k serbuk ketumbar
garam secukup rasa
2 biji telur
garam secukup rasa
2 biji telur
Cara2:
1. Basuh cendawan kemudian perahkan air yg meresap agar cendawan x jd lembik.
2. campurkan kesemua tepung dan bahan2 rempah
3. pecahkan telur kedalam cendawan kemudian angkat satu persatu cendawan sbt golekkan kedalam tepung kemudian goreng dalam minyak yg btl panas dan banyak.
bila dah garing sedia di hidang, erm rasa macam ayam goreng. klu buat sepinggan ratah mcm tu je, x sempat nak buat jd lauk...
No comments:
Post a Comment