Sumber: 1001 resepi
masak gula atas pan hingga keperangan (seperti kita nak buat cream caramel dessert tu)...tapi jangan hitam sangat...agak-agak golden color dah ok...terus masukkan air sebanyak mana yang diingini...masukkan daun pandan dan secubit garam...biar mendidih...masukkan ubi kayu yang dah direbus terlebih dahulu...hasilnya memang sedap....
yang ni pula goreng ubi kayu dengan bawang putih/sedikit ketumbar di tumbuk dan sedikit garam....
masak gula atas pan hingga keperangan (seperti kita nak buat cream caramel dessert tu)...tapi jangan hitam sangat...agak-agak golden color dah ok...terus masukkan air sebanyak mana yang diingini...masukkan daun pandan dan secubit garam...biar mendidih...masukkan ubi kayu yang dah direbus terlebih dahulu...hasilnya memang sedap....
yang ni pula goreng ubi kayu dengan bawang putih/sedikit ketumbar di tumbuk dan sedikit garam....
No comments:
Post a Comment