Memasaklah dengan hati yg Ikhlas & penuh Kasih Sayang untuk Orang2 yang Anda sayangi, Anda akan merasakan kebahagiaan tersendiri bila masakan anda di sukai.
About Me
- Inur
- Penang, Malaysia
- Saya tak pandai memasak tapi rajin belajar demi menyediakan juadah untuk keluarga tercinta dengan air tanganku sendiri. Resepi dan Gambar yg ada kat sini saya copy/paste dari berbagai sumber hanya untuk rujukan diri sendiri sebagai sumber inspirasi dalam memasak dan untuk tatapan anak2ku kelak : Ika kamelia, Rania adelia dan Andika putra serta berkongsi dengan sesiapapun yg ingin mencuba, Bukan untuk mencari Glamour dan Publisiti Apapun saya ucapkan banyak2 terima kasih kepada semua empunya Resepi dan Gambar kat sini, minta dihalalkan Dunia Akhirat.
Members
Thursday, 24 May 2012
Coleslaw
Bhn2:
Kobis putih
Lobak merah
Mayonis ( klu tak nak guna mayonis boleh ganti dgn bhn kat bawah ni)
Susu segar - 4 s/b
Gula pasir - 5 s/b
Garam - 1s/t
Perahan limau nipis /kasturi / cuka - 1s/b
cara2:
- kobis dan lobak merah dibersihkan dan sejat kering.
- hiris nipis2 kobis dan carrot dan masukkan semua ke dlm mangkuk bertutup dan biar sebentar.
- masukkan bhn2 lain ke dlm mangkuk dan gaul hingga sebati, baru tuangkan ke atas bhn2 yg telah dihiris td.
- kacau hingga semua ramuan td sebati dgn sayuran dan tutup bekas.
- simpan di dlm peti ais.
- coleslaw akan 'matang' selepas 12 jam,tanda coleslaw dah ready utk dimakan ialah ia berair dan 'smooth'...
Label:
Sayur
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment